Vaikuttajamarkkinointi on suurta nostetta nauttiva muotisana, mutta harva tietää, mitä se oikeasti tarkoittaa ja miten sitä voi tehokkaasti liiketoiminnassaan hyödyntää. Vaikka sana onkin muodikas, ei aiheesta kuitenkaan turhaan kohkata: se on yksi aikamme tehokkaimmista markkinoinnin välineistä, joka saa todistetusti eurot liikkeelle.

 

Miksi vaikuttajamarkkinoinnista pitäisi kiinnostua?

Pop-artisti Antti Tuiskun sanoin voisimme tähän todeta, että rahan takii. Ihmiskunta on kautta historiansa elänyt sosiaalisissa yhteisöissä, joissa toisen yksilön tarina ja tunteet suhteessa omiimme ovat olleet meille todella merkityksellisiä. Vaikuttajamarkkinoinnin kautta pääsemme yhä lähemmäs ihmistä, kuluttajaa, sen yhteisen nuotion ääreen – emme vain kertomaan omaa tarinaamme, vaan keskustelemaan siitä.

 

 

Miten vaikuttajamarkkinointia tehdään?

Kun olet määritellyt oman kohderyhmäsi (eli heidät, joita haluat viestilläsi tavoittaa), pääset määrittelemään viestinviejän. Kuka tavoittaa parhaiten himoitsemasi yleisön? Tässä apuna toimivat niin oma kokemus, viestintätoimistot kuin vaikuttajaverkostot. Muista kuitenkin tukeutua ammattilaiseen, jotta säästät aikaa ja rahaa sekä vältät maineriskit asiantuntevalla tekemisellä.

Markkinoitavan tuotteen, palvelun tai aatteen on vastattava vaikuttajan arvopohjaa, jotta yleisö pystyy ottamaan viestisi vastaan mahdollisimman kivuttomasti. Päälleliimatun tunteen aiheuttavat yleisimmin puolihuolimattomasti tehdyt kokonaisuudet, joissa kaupallinen sisältö eroaa selkeästi vaikuttajan muusta sisällöstä.

Sitten onkin enää taivas rajana! Anna vaikuttajalle mahdollisimman vapaat kädet – hän tuntee yleisönsä. Sinun viestisi voidaan toimittaa yleisölle mitä moninaisemmissa muodoissa: YouTube-videona, podcastina, blogikirjoituksena, IG Storyna tai muuna somesisältönä. Parasta on, kun vaikuttajan mediapaletista saadaan rakennettua useamman sisältömuodon ja julkaisukanavan tehokas kombo.

Jotta investointi vaikuttajiin olisi tuottoisa, tulee toki tavoitteiden ja mittarien olla myös selkeät. Muista siis Antti Tuiskun sanat ja mittaa ja analysoi tekemistä. Jatkuvasti parantamalla vaikutus tuntuu ja näkyy myös viivan alla.

 

 

Miten vaikuttajamarkkinointiin pääsee tutustumaan?

Verkko on pullollaan loistavia case-esimerkkejä ja kokemuksia. Jos googlailun sijaan uskot kohtaamisiin, kannattaa tulla Helsingin Messukeskukseen 16.8., sillä Tubecon Industry Day on vuoden samalla Suomen suurin vaikuttajamarkkinoinnin tapahtuma. Tapaat saman katon alla niin vaikuttajaverkostojen edustajat, liiketoimintaansa vaikuttajamarkkinoinnin avulla piristäneet kuin itse vaikuttajatkin. Tämän nuotion äärelle kannattaa tulla kuulemaan tarinoita – ja jakamaan omasi.

 

Ohjelma   Liput

X
X