Suomi on sekä markkina-alueena että kielialueena pikkuinen verrattuna Yhdysvaltoihin tai pelkästään Europpassa Saksaan tai Ranskaan. Mitä tekemistä suomen kielellä on vaikuttajamarkkinoinnin kanssa? Suurin osa suomalaisista vaikuttajista tuottavat blogia, videoita tai muuta materiaalia suomeksi. Verrattuna esimerkiksi jenkkivaikuttajiin, koto-Suomessa seuraajamäärät ovat pienempiä jo ihan kielimuurin takia. Vaikuttajan täytyy siis todella tuntea yleisönsä tietääkseen, mikä kiinnostaa juuri hänen seuraajiaan. Pienemmällä markkinalla kilpailuakin on vähemmän ja vaikuttaja saa yleisössään viestinsä helpommin perille. Hieno tilanne meillä Suomessa siis!


Kurkistus Tubecon Industry Day’n antimiin

Vaikuttajamarkkinointi on Suomessa – kuten maailmallakin kasvava ala. Onnistuminen siinä on mahdollista, vaikka yleisöä täältä Suomesta ei löydykään samoissa mitoissa, kuin vaikkapa Yhdysvalloista. Silti myös meillä Suomessa monet vaikuttajat elättävät itsensä sosiaalisen median julkaisuilla. Useat iltapäivälehdet ovat viime aikoina osoittaneet kiinnostuksensa vaikuttajia kohtaan ja erityisesti myös heidän tuloihinsa. Tubecon Industry Day:ssa lavalle kapuaa Janni Hussi, joka on jo useamman vuoden ajan ollut sosiaalisessa mediassa, sekä ihan perinteisessä mediassa suuressa valokeilassa. Monen vuoden kokemuksellaan hän tarjoaa näkökulmia siihen, miten influencer tekee oikeasti bisnestä.

Elokuussa lavalla nähdään myös esimerkiksi Suomipopin Aamulypsystä tunnettu Jaajo Linnonmaa. Hän on loistava esimerkki siitä kuinka media-ammattilaisen asemaa voi myös hyödyntää muihin omiin kiinnostuksen kohteisiin, kuten tapahtumiin, startupiin tai jopa elokuviin. Jaajo kertoo miten hän hyödyntää asemaansa vaikuttajana, ilman että myy omaa aikaansa tai näkyvyyttään. Hänellä varmasti riittäisi juttua vaikka muutamaksi tunniksi, mutta tämä puheenvuoro sisältää pähkinänkuoressa kaiken mitä hänellä on asiasta jaettavana tai jos ei niin onneksi hänet voi myös tavata tapahtumassa.

Esimerkin elävästä elämästä vaikuttajayhteistyöstä tulee meille kertomaan Puhdistamon Joni Inkinen. Supersuosittu Puhdistamon Kombucha Cola sai keulakuvakseen rap-artisti Mikael Gabrielin. Yhteistyö on selvästi ollut hedelmällinen, sillä Kombucha Cola on ajoittain loppunut kaupoista suuren kysynnän vuoksi. Miten tämä saatiin aikaan? Siihen saamme vastauksen Messukeskuksen lavalla.

Tubecon Industry Day:ssä tapaat Jannin, Jaajon ja Jonin lisäksi myös muut vaikuttavat puhujamme. Tapahtuma kerää yhteen koko alan mainostajista yritysten markkinointi osastoihin sekä vaikuttajiin, joten tämä on erinomainen tilaisuus verkostoitua myös muiden alan ammattilaisten kanssa. 


X
X